– Koncentrat Białka Serwatkowego – substancja bardzo szybko wchłaniająca się z przewodu pokarmowego. Tego typu białko bogate jest w liczne wartościowe aminokwasy, poza tym cechuje się wysoką wartością biologiczną (104). Jego cechy: dodaje energii, obniża stres, wycieńczenie, zapobiega różnym schorzeniom (np. nowotworom, problemom kardiologicznym).
– Kazeina Micelarna (Alfa i Beta) i Kazeinaty – związki te charakteryzuje długie trawienie, dlatego też mają właściwości hamujące katabolizm przez długi okres.
– Albumina Jaj (białko wzorcowe)- zawiera bardzo korzystne aminokwasy, które są potrzebne do prawidłowej budowy i regeneracji tkanki mięśniowej.
– Kazeinian Wapnia – jest niezastąpiony podczas długotrwałych przerw między poszczególnymi posiłkami, gdyż równomiernie, systematycznie uwalnia poszczególne aminokwasy.
– Koncentrat Białek Mleka- zawiera tylko to, co potrzebne z mleka (czyli bez: laktozy, cholesterolu itp.). przede wszystkim w jego skład wchodzi CLA.